Το Σχολείο μας έλαβε μέρος στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, Η Μάχη των Οχυρών, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων του Οχυρού Ιστίμπεη, με τις συμμετοχές των μαθητών/τριών: Α’ Γυμνασίου, Καργάκης Κων/νος, Μουτσολλάρι Σάρα, Μπασέλας Έκτορας, Γ’ Γυμνασίου: Στεργίου Ελένη, Στίγκα Μάγια, Τριανταφύλλου Ελπινίκη και Υπεύθυνες Καθηγήτριες, κ.κ. Βαγιανού Αικατερίνη, Κατσαρού Όλγα, Σφακιανάκη Χριστίνα.

   Στο πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της ομάδας μαθητών/τριών και καθηγητριών εντός διδακτικού ωραρίου, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η γραφή τεσσάρων εξαιρετικών διηγημάτων και η φιλοτέχνηση τριών εικαστικών έργων, καθώς και η διεξαγωγή μιας διδακτικής επίσκεψης στο Πολεμικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενείται ειδική θεματική για τη Μάχη των Οχυρών!

   Το εικαστικό έργο, με τίτλο “Η Προσευχή” της μαθήτριας μας, Μάγιας Στίγκα, έλαβε το 1ο Βραβείο! Συγχαρητήρια στη Μάγια για την πρωτιά, Συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό, έγιναν “κοινωνοί” ενός βαρυσήμαντου ιστορικού γεγονότος, εμπνεύστηκαν και παρήγαγαν ιστορική γνώση, μετουσιωμένη σε διηγήματα και εικαστικές απεικονίσεις, Συγχαρητήρια στις Υπεύθυνες Καθηγήτριες που καθοδήγησαν διδακτικά και παιδαγωγικά την ομάδα των μαθητών/τριών!

Μάγια Στίγκα
Ελπινίκη Τριανταφύλλου
Ομαδικό